Nieuws

Tien Heerenveen-spelers met aflopende contracten krijgen nog geen duidelijkheid

Tien Heerenveen-spelers met aflopende contracten krijgen nog geen duidelijkheid

04-03-2022 14:25 Laatste update: 14:57

Door de teleurstellende dertiende plek op de ranglijst zal sc Heerenveen nog niet in gesprek gaan met de spelers die beschikken over een aflopend contract. De focus moet volledig liggen bij de aankomende wedstrijden, vertelt technisch manager Ferry de Haan aan Voetbal International.

De selectie van Heerenveen kent maar liefst tien spelers met aflopende contracten. Erwin Mulder, Lucas Woudenberg, Ibrahim Dresevic, Nick Bakker, Joost van Aken, Siem de Jong, Jan Ras, Hamdi Ajukobi, Djenahro Nunumete en Stanislav Shopov kunnen allemaal na dit seizoen transfervrij vertrekken uit Friesland. Ondanks dit grote aantal zal er op korte termijn nog geen beslissing worden genomen over het verlengen van contracten.

'De positie op de ranglijst helpt momenteel niet mee', zegt De Haan daarover. 'We willen de focus nu volledig leggen op de belangrijke wedstrijden die eraan komen.’ Heerenveen heeft namelijk een aantal cruciale wedstrijden op het programma staan. De Friese club speelt achtereenvolgend tegen Willem II, RKC Waalwijk en Heracles Almelo.

Heerenveen verloor de afgelopen zeven wedsstrijden en staat daardoor nog maar zes punten boven de degradatiestreep. Bovendien heeft nummer zestien Fortuna Sittard nog een wedstrijd te goed tegen Sparta Rotterdam, de nummer zeventien van de Eredivisie.