Nieuws

Van Polen (36) wil door: 'Ik heb het idee dat ik nog redelijk mee kan'

Van Polen (36) wil door: 'Ik heb het idee dat ik nog redelijk mee kan'

01-03-2022 21:32 Laatste update: 22:46

Bram van Polen hoopt volgend seizoen nog steeds actief te zijn als profvoetballer. De inmiddels 36-jarige verdediger heeft het naar zijn zin bij PEC Zwolle en voelt zich nog altijd fit. 

PEC Zwolle is de hekkensluiter in de Eredivisie en heeft niet veel tijd meer om degradatie te voorkomen. Bram van Polen speelde in 2007 zijn eerste wedstrijd voor de Zwollenaren, toen nog onder de naam FC Zwolle. De verdediger heeft nu een aflopend contract, maar wil graag een seizoen door bij de Blauwvingers

"Ik heb het idee dat ik nog redelijk mee kan. Op een paar wedstrijden na heb ik alles gespeeld. Bovendien zijn de resultaten van mijn testen prima", zegt Van Polen tegenover De Stentor. "Als de club tevreden is en met me door wil en ik vind het nog leuk, zie ik geen reden om niet nog een jaartje door te gaan."

De club uit Zwolle staat vier punten achter op Willem II, dat in de veilige zone zit. Onder meer een dramatische seizoensstart zorgde ervoor dat PEC nu onderin het klassement te vinden is. "Eerder dit seizoen, na de zoveelste nederlaag, dacht ik nog wel: geen haar om mijn hoofd dat ik nog een jaartje ga voetballen. Maar inmiddels is dat gekanteld", zegt Van Polen.