Ajax gemakkelijk langs Heracles in oefenduel: hoofdrol voor Kudus

28-02-2022 17:58

Ajax heeft maandag in een besloten oefenduel met Heracles Almelo een gemakkelijke overwinning geboekt. De Amsterdammers wonnen op De Toekomst met 5-1. Mohammed Kudus speelde zich in de kijker met twee doelpunten.

Ajax beleefde maandag in Amsterdam een gemakkelijke middag. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Kudus, Danilo en Victor Jensen. In de tweede helft tekende Heraclied Elias Sierra voor de aansluitingstreffer. Heracles kwam na deze goal echter niet meer tot scoren. Kenneth Taylor en wederom Kudus tekenden voor de eindstand op De Toekomst: 5-1.

Ten Hag liet een aantal spelers van de eerste selectie wedstrijdritme opdoen. Zo verschenen onder meer Nicolas Tagliafico, Ryan Gravenberch, Danilo én Kudus aan de aftrap. Laatstgenoemde had de smaak maandagmiddag weer te pakken, nadat blessureleed de Ghanees lange tijd aan de kant hield. De rest van de basisopstelling werd aangevuld met spelers van het tweede elftal.

Afgelopen zondag verloor de hoofdmacht van Ajax nog met 2-1 in Deventer. Donderdag nemen de Amsterdammers het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen AZ.

Opstelling Ajax: Setford, Van Gelderen (Salah-Eddine) Llansana, Musampa, Tagliafico (Baas), Taylor, Gravenberch (Fitz-Jim), Kudus, Jensen (Hansen), Danilo, Daramy