Volendamse trein dendert door, FC Dordrecht pakt broodnodige punten

25-02-2022 21:26 Laatste update: 22:21

FC Volendam heeft op vrijdagavond geen fouten gemaakt in het duel met Helmond Sport. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie verstevigde de koppositie door de ploeg uit Helmond met 4-1 opzij te zetten. FC Dordrecht heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Dordrecht was in eigen huis met 3-1 te sterk voor MVV Maastricht

FC Volendam - Helmond Sport 4-0
De Volendammers slaan dit seizoen een goed figuur in de Eerste Divisie en hebben promotie naar de Eredivisie zelf aan de hand: Volendam begon aan het duel met een voorsprong van zeven punten op nummer twee FC Emmen. De ploeg uit het vissersdorp had niet veel tijd nodig om afstand te nemen van hekkensluiter Helmond Sport. Robert Mühren zorgde binnen tien minuten voor twee treffers voor de thuisploeg. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Gaetano Oristanio zorgde een kwartier later voor de 3-0. Volendam mocht vóór het einde van de eerste helft zelfs een 4-0 score noteren na een doelpunt van Boy Deul. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een 4-0 ruststand.

Na rust geloofde trainer Wim Jonk het wel en wissselde hij vijf maal om andere spelers speeltijd te bieden. Vlak voor tijd deed Helmond Sport nog iets terug. Ilias Breugelmans wist de eretreffer op zijn naam te zetten. Met de kansloze nederlaag in Volendam zet de ploeg uit Helmond zijn slechte reeks in de Eerste Divisie voort. Helmond Sport wist in de afgelopen vijf duels slechts één punt te pakken en staat op de laatste plaats in de competitie. Het verschil met voorlaatste Almere City FC bedraagt vijf punten.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 3-1
FC Dordrecht heeft goede zaken gedaan in het thuisduel met MVV Maastricht. Na een kleine twintig minuten kwamen de bezoekers nog op voorsprong door een treffer van Orhan Džepar, maar Dordrecht knokte zich in de tweede helft terug. Tien minuten na rust zorgde Anouar El Azzouzi voor de gelijkmaker en tien minuten later tekende Christian Conteh voor de 2-1.

Dordrecht wist in het resterende halfuur de voorsprong te verdedigen en maakte in de slotfase zelfs de 3-1. Stijn Meijer tekende tien minuten voor tijd voor de bevrijdende treffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het duel tijdelijk gestaakt: vanuit het uitvak zou er iets geroepen zijn naar een invaller bij de thuisploeg. Even later bleek het om racistische opmerkingen te gaan tegen Seydine N'Diaye vanuit het uitvak. Na de staking kwamen de spelers van Dordrecht op het veld en zaten de spelers geknield op het veld als statement tegen racisme.

Tien minuten later werd het duel hervat en veranderde de score niet meer. Dordrecht klimt door de verrassende overwinning naar de zeventiende plek. Daarmee zakt Almere City naar de achttiende plaats: de ploeg ging onderuit tegen VVV Venlo. MVV blijft op de zestiende plaats steken.