Nieuws

'Barça wil Kessié naar Spanje halen en is in vergevorderde gesprekken'

'Barça wil Kessié naar Spanje halen en is in vergevorderde gesprekken'

10-02-2022 18:25 Laatste update: 19:38

FC Barcelona heeft momenteel de beste papieren om volgend seizoen Franck Kessié in te lijven. De Blaugranas zijn op zoek naar jonge, transfervrije spelers en zien in de middenvelder van AC Milan een geschikte kandidaat. 

Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. Het grote doel van aankomend seizoen is het vastleggen van Erling Haaland, maar de Catalaanse club weet dat dit moeilijk te bewerkstelligen wordt. De huidige nummer vier van Spanje staart zich niet blind op de Noor en is ook geïnteresseerd in Kessié. De Ivoriaanse middenvelder heeft een contract bij de Rossoneri dat tot medio 2022 loopt. De 25-jarige speler kwam in 2019 over van Atalanta Bergamo, maar heeft tot nu toe geen akkoord bereikt met de Milanese club over een eventuele contractverlenging. Marca meldt dat onder andere Paris Saint-Germain en Liverpool ook bij de middenvelder hebben geïnformeerd. 

Een vertek van Kessié naar Catalonië zou betekenen dat Frenkie de Jong kan rekenen op een nieuwe directe concurrent. Waarschijnlijk wordt de Ivoriaan echter gehaald als vervanger van Sergio Busquets die inmiddels 34 jaar oud is. Dit seizoen speelde Kessié zeventien wedstrijden in de Serie A. Daarin wist hij vijf keer te scoren. Daarnaast was hij actief in vijf van de zes Champions League-duels dit seizoen en maakte hij daarin één treffer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!