Nieuws

Arteta verklaart rustige transferperiode Arsenal: 'Het was het juiste om te doen'

Arteta verklaart rustige transferperiode Arsenal: 'Het was het juiste om te doen'

10-02-2022 17:25 Laatste update: 18:01

Mikel Arteta heeft vertrouwen in de huidige selectie van Arsenal. De Londense club heeft tijdens de transferperiode in januari geen grote aankopen gedaan. Volgens de Spaanse oefenmeester is dit een bewuste keuze geweest. 

Dat verklaart Arteta tijdens de persconferentie dondermiddag in aanloop naar het Premier League-duel met Wolverhampton Wanderers. Het is opvallend dat The Gunners geen nieuwe spelers hebben aangetrokken: de club uit Londen nam in januari afscheid van onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang, Ainsley Maitland-Niles, Calum Chambers en Sead Kolasinac. 

"Het was het juiste om te doen. Wat betreft de mensen die zijn vertrokken, de contractsituaties en de teamopstellingen moesten er beslissingen worden genomen. Ook hebben we een aantal spelers die nog niet veel speeltijd hebben gekregen. Wij hadden een duidelijk plan van wat we kónden doen en wat er mogelijk was", aldus Arteta.

De oud-speler van onder andere Arsenal vervolgt: "Wij zijn duidelijk, we willen alleen de beste spelers bij deze club. Ik vertrouw de spelers, ik vertrouw hun mentaliteit en kwaliteiten en wij kunnen een hoop bereiken. Zolang we de fans en de kwaliteiten van de spelers achter ons hebben, kunnen we alles bereiken. We moeten het per wedstrijd bekijken."

Arsenal beleefde een dramatische seizoensstart, maar heeft zich inmiddels teruggevochten en bekleedt de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op nummer vijf Manchester United bedraagt drie punten. Op dinsdag speelden The Reds nog gelijk tegen hekkensluiter Burnley FC, waar Wout Weghorst zijn debuut maakte voor The Clarets