Nieuws

Dost verlaat ziekenhuis met ICD-kastje: Ga nu thuis verder met mijn herstel

Dost verlaat ziekenhuis met ICD-kastje: "Ga nu thuis verder met mijn herstel"

10-11-2023 17:28

Bas Dost is ontslagen uit het ziekenhuis in Amsterdam en gaat thuis verder herstellen. De spits zakte eind oktober in elkaar in het duel met AZ en heeft ervoor gekozen een ICD te laten plaatsen.

NEC laat via de clubsite weten dat Dost thuis verder herstelt. 'Bas Dost heeft het ziekenhuis in Amsterdam verlaten en gaat thuis verder met zijn revalidatie. De spits heeft afgelopen week voor een ICD gekozen en deze is inmiddels geplaatst. Een ICD is een defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen', schrijft de club. Dost reageert zelf ook op het nieuws. "Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend."

Dost is niet de eerste Nederlandse voetballer die met een ICD-kastje gaat voetballen. Daley Blind liet jaren geleden het kastje installeren nadat hij ook hartproblemen kreeg. Bij Dost was de reden van het in elkaar zakken een ontstoken hartspier. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!