Nieuws

Deze vier spelers uit de voorselectie zijn afgevallen bij het Nederlands elftal

Deze vier spelers uit de voorselectie zijn afgevallen bij het Nederlands elftal

10-11-2023 13:05 Laatste update: 13:11

De selectie van het Nederlands elftal is bekend en dat betekent dat er ook een paar teleurgestelde spelers zijn die het wel tot de voorselectie hadden geschopt. Vier spelers hoeven komende week niet af te reizen naar Zeist. Welke spelers hebben het niet gemaakt tot Oranje?

Matthijs de Ligt

De Ligt was er de afgelopen interlandperiode ook al niet bij, maar zag zijn naam wel weer prijken op de lijst met spelers in de voorselectie. De verdediger van Bayern München raakte echter weer geblesseerd in een duel om de DfB Pokal met 1. FC Saarbrucken. Naar verluidt ligt hij er vier tot zes weken uit en daarmee komt Oranje veel te snel.

Micky van de Ven

Van de Ven werd afgelopen interlandperiode nog bewierookt na zijn invalbeurt tegen Frankrijk, maar moet even pas op de plaats komen. De verdediger is net als defensieve collega De Ligt geblesseerd geraakt en voor hem is het mogelijk zelfs einde 2023. Een aderlating voor Oranje, maar ook voor Tottenham Hotspur waar hij sinds zijn komst niet meer stuk kan.

Ian Maatsen

Maatsen hoorde de laatste twee interlandperioden tot de selectie van Oranje, maar werd er afgelopen keer ook al bijgehaald omdat er de nodige blessures waren. De linksback van Chelsea moet Daley Blind en Quilindschy Hartman voorlopig voor zich dulden. Ook Nathan Aké en Jorrel Hato kunnen in geval van nood op die positie uit de voeten.

Nick Olij

"Olij in Oranje!", dat was hetgeen wat we de laatste weken veel van de tribunes van Sparta Rotterdam hoorden galmen. Dat leidde de vorige interlandperiode ook tot zijn eerste uitverkiezing, maar dat kwam ook mede omdat Mark Flekken en Justin Bijlow ontbraken door ziekte en blessureleed. De twee Oranje-goalies zijn echter weer fit en dat gaat ten koste van Olij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!