Nieuws

Salah-Eddine kon op jonge leeftijd naar Engelse grootmacht: 'Werd niet gepusht'

Salah-Eddine kon op jonge leeftijd naar Engelse grootmacht: 'Werd niet gepusht'

09-11-2023 19:53

Het had niet veel gescheeld of Anass Salah-Eddine had niet in de jeugd van Ajax, maar die van een Engelse grootmacht gespeeld. Manchester United was dicht bij het aantrekken van de Amsterdamse linksback.

Salah-Eddine speelt nu in de hoofdmacht van Ajax, maar zit meer op de bank dan dat hij minuten maakt. De linksback heeft al verschillende clubs achter zijn naam, met onder andere AZ en FC Twente. Bij eerstgenoemde club beleefde hij een fijne jeugd.

"Ze waren echt goed in het begeleiden van jonge spelers, het was niet alleen voetballen, maar ook erbuiten met school, slapen, voeding, eigenlijk alles", begint Salah-Eddine in Kick ’t Met van Ziggo Sport. De Nederlander koos toch voor Ajax. "Dat was een niveautje hoger dan de rest van Nederland, daarom heb ik die stap gemaakt."

Toch had het niet veel gescheeld of Salah-Eddine was naar Engeland verkast. "Op die leeftijd werd ik niet gepusht. Het was meer van, wat is voor jou het beste", aldus de back, die de club vervolgens onthult. "Ik was wel dicht om naar het buitenland te gaan, naar Manchester United."