Nieuws

NEC-knop moet om na Dost-schrik: 'Als de kwaliteit wat minder is, is dat maar zo'

NEC-knop moet om na Dost-schrik: 'Als de kwaliteit wat minder is, is dat maar zo'

01-11-2023 15:26

NEC keerde terug op het trainingsveld na het incident met Bas Dost. De bekerwedstrijd met Roda JC staat voor de deur en daarvoor dient de knop omgezet te worden, aldus Rogier Meijer tegenover NOS en Voetbal International.

"We hebben wel getraind deze week, maar je voelt dat er een bepaalde sluier overheen hangt. Ik kan niet voorspellen wat voor impact dit heeft op de wedstrijd van morgen. Misschien doet het de teamgeest wel veel goed, maar als de kwaliteit wat minder is, is dat maar zo," aldus de hoofdcoach tegen NOS.

Zelf sprak Meijer ook met Dost en de spits belt ook in vanuit het ziekenhuis, vertelde hij tegen Voetbal International. "Sporters richten zich uiteindelijk het liefst op het voetbal en zijn bezig met de volgende wedstrijd. We hebben een bepaald doel en ik denk dat Bas ook zou zeggen dat we gewoon moeten voetballen. Bas is daar heel nuchter in, dat geeft een steuntje in de rug en dat is prettig voor de jongens. Als donderdag het fluitje klinkt, richten we ons vol op de wedstrijd."

De wedstrijd met Roda JC staat op donderdagavond op het programma. De winnaar pakt een ticket voor de tweede ronde in de KNVB Beker. Naast Dost missen ook Bram Nuytinck, Philippe Sandler, Sontje Hansen en Koki Ogawa de wedstrijd. Youri Baas viel tijdens de laatste training voor de wedstrijd uit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!