Wedstrijdverslag

Spakenburg maakt zich op voor nieuw bekersprookje, NAC verliest van Quick Boys

Spakenburg maakt zich op voor nieuw bekersprookje, NAC verliest van Quick Boys

31-10-2023 22:23 Laatste update: 23:05

SV Spakenburg heeft de opmars voor een nieuw bekersprookje ingezet. De amateurclub won in de blessuretijd met 3-1 van Keuken Kampioen-divisionist Helmond Sport.

Spakenburg mocht voorafgaand aan deze avond al zeggen dat het momenteel koploper in de tweede divisie en dus was het alle hens aan dek voor Helmond Sport, zeker gezien het bekersucces van afgelopen jaar waarin FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) werden uitgeschakeld.

Helmond kwam nog op voorsprong via Peter van Ooijen, maar Spakenburg wist nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Floris van der Linden, die afgelopen jaar nog topscorer van het bekertoernooi werd, maakte de gelijkmaker.

Lang leek het erop dat Spakenburg en Helmond gingen verlengen, maar toen was daar toch de winnende voor de amateurs. Eerst was het Ahmed El Azzouti die voor de verlossing zorgde waarna Sam van Huffel het helemaal afmaakte.

Overige uitslagen

De Graafschap – FC Emmen: 2-0
Groene Ster – Vitesse: 0-1
vv Noordwijk – ADO Den Haag: 0-1
OJC Rosmalen – Almere City: 1-8
Koninklijke HFC – Go Ahead Eagles: 1-1 (4-1 na verlenging)
SV Spakenburg – Helmond Sport: 3-1
FC Lisse – FC Dordrecht: 1-3
Quick Boys – NAC Breda: 1-0
GVVV – SC Telstar: 1-0
sc Heerenveen – VVV-Venlo: 5-1
FC Utrecht - RKC Waalwijk: 3-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!