Nieuws

Van der Vaart en Van Hooijdonk botsen weer: 'Jij hebt iets tegen Maurice'

Van der Vaart en Van Hooijdonk botsen weer: 'Jij hebt iets tegen Maurice'

30-10-2023 07:19

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hadden het zondagavond weer eens met elkaar aan de stok in de uitzending van NOS Studio Voetbal. Beide analisten namen de huidige situatie bij Ajax onder de loep, dat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie staat. Van Hooijdonk wil van Van der Vaart weten of hij nog steeds vindt dat Arne Slot meer uit dit elftal had gehaald, maar laatstgenoemde vindt die opmerking onzin.

De Amsterdammers gingen ondanks een goede eerste helft zondag met 5-2 ten onder op bezoek bij PSV. Daardoor is de ploeg van interim-coach Hedwiges Maduro, die het overnam van de ontslagen Maurice Steijn, hekkensluiter. "Steijn heeft het niet goed gedaan, maar die spelers blijven hetzelfde", begint Van der Vaart zijn relaas.

"Maduro neemt het over, compact tegen Brighton. Nou, ze zijn niet de eigen helft over geweest. Vandaag de eerste helft, indrukwekkend, goed gedaan. Ajax had gewoon vier of vijf goals moeten maken, Brobbey zeker, maar in de tweede helft is het zoveel minder."

Van Hooijdonk haakt daarop in en haalt een uitspraak van Van der Vaart uit het verleden naar voren. Of hij nog steeds vindt dat Slot, de huidige trainer van Feyenoord, meer uit dit Ajax had kunnen halen dan Steijn en Maduro tot dusver hebben gedaan. "Dit is een discussie… daar wil ik eigenlijk van weg blijven", reageert Van der Vaart.

De oud-speler van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid was zichtbaar geïrriteerd. "Jij zei dat ik over Steijn sprak met meel in mijn mond, maar volgens mij praat jij óók met meel in je mond. Jij hebt iets tegen Maurice, dus je komt nu weer terug op Maurice. Hij is ontslagen en je hebt kansloos verloren van Brighton en vandaag met 5-2 verloren van PSV, dat is het verschil. Jullie vallen mij aan omdat ik 'Maurice verdedig'."