Nieuws

Bayern-voorzitter: 'We willen geen herhaling van Mazraoui zijn controverse'

Bayern-voorzitter: 'We willen geen herhaling van Mazraoui zijn controverse'

28-10-2023 15:12 Laatste update: 15:26

Bayern München heeft besloten Noussair Mazraoui niet te straffen voor zijn controversiële berichten over de oorlog tussen Israël en Palestina. De rechtsachter heeft zijn spijt tegenover zijn Duitse werkgever betuigd, waar men geen herhaling van zijn controverse eist.

Tegenover Duitse media heeft voorzitter Herbert Hainer een boekje opengedaan over de situatie rond Mazraoui, die eerder deze maand tijdelijk uit de selectie werd gezet na pro-Palestina uitingen op sociale media. "Zoiets mag niet nog een keer gebeuren", maakt Hainer nu duidelijk. "Het is ook duidelijk dat we dan als club de juiste conclusies moeten en zullen trekken." Vlak na het voorval gaf Bayern al aan in gesprek te gaan met Mazraoui, met succes blijkt nu.

Het gesprek was niet alleen met de rechtsachter, maar samen met zijn Israëlische teamgenoot Daniel Peretz, waarbij de uitingen van zijn Mazraoui extra gard binnenkwamen. "Het was een goed en open gesprek", meent Hainer. "We zijn samen gaan zitten. Daniel en Nous begrijpen elkaar. Dat is een belangrijk signaal."

Zaterdagmiddag neemt Bayern het in eigen huis op tegen nummer twaalf Darmstadt

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!