Nieuws

De Jong reageert op Oranje-lokroep en opent kier naar EK: 'Het blijft fantastisch'

De Jong reageert op Oranje-lokroep en opent kier naar EK: 'Het blijft fantastisch'

19-10-2023 10:19

Luuk de Jong heeft de deur naar Oranje dan toch weer een beetje geopend. Volgens de aanvaller is het lastige nee zeggen als hem wordt gevraagd mee te gaan naar het EK komende zomer.

De Jong is te gast in de Football is Life-podcast van zijn broer Siem de Jong. Luuk de Jong geeft aan niet meer beschikbaar te zijn voor reguliere interlands, maar als zijn broer begint over het EK komend jaar zomer slaat de twijfel toe. "Wanneer dat soort dingen gebeuren, daar kan ik nu echt geen antwoord op geven. Spelen voor Oranje blijft fantastisch, maar ik heb een duidelijke keuze gemaakt. Ik kijk nu niet naar het Nederlands elftal met het gevoel dat ik wil meedoen."

Afgelopen maandag gaf Ruud Gullit nog aan dat het Nederlands elftal Luuk de Jong mistte aangezien hij de beste spits was op de Nederlandse velden. "Heel mooi dat hij dat zegt hoor, maar ik denk dat ze nu ook goed bezig zijn bij Oranje. Als je ziet welke spitsen ze doorselecteren", reageert De Jong hierop. Afgelopen jaar gaf de aanvaller van PSV aan dat hij niet meer beschikbaar was voor Oranje aangezien hij meer tijd met zijn familie door wilde brengen.