Nieuws

Ajax in de Europa League: zo ziet de stand in de poule van de Amsterdammers eruit

Ajax in de Europa League: zo ziet de stand in de poule van de Amsterdammers eruit

14-12-2023 23:12 Laatste update: 23:12

Ajax is dit seizoen de enige Nederlandse club in de Europa League. De Amsterdammers werden vorig jaar derde in de Eredivisie en moesten zich zodoende via de play-offs plaatsen voor het tweede Europese clubtoernooi. Hoe ziet de stand in de poule van Ajax eruit? VoetbalNieuws geeft je een overzicht!

Ajax is het niet gewend om in de groepsfase van de Europa League uit te komen. De laatste keer was in het seizoen 2016/2017. Daarna volgde vrijwel altijd een avontuur in de Champions League. Tijdens de loting werden de Amsterdammers gekoppeld aan: Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. Met nog één groepswedstrijd te gaan was de spanning om te snijden. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-1 van AEK Athene. 

De groepswinnaar plaatst zich aan het einde van de rit vanzelfsprekend voor de achtste finales. De nummer twee speelt een tussenronde tegen een nummer drie uit de Champions League. De ploeg die als derde eindigt in de Europa League, speelt een tussenronde tegen de nummers twee uit de Conference League. De ploeg die als laatste eindigt, is helemaal klaar.

Stand Ajax in Europa League-poule B

1. Brighton                           (6-13) (+5)
2. Olympique Marseille          (6-11) (+4)
3. Ajax                                (6-5) (-3)
4. AEK Athene                       (6-4) (-6)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!