Nieuws

Fagioli kampt met miljoenenschuld en lapt landgenoot erbij in gokschandaal

Fagioli kampt met miljoenenschuld en lapt landgenoot erbij in gokschandaal

18-10-2023 12:57

Nicolò Fagioli heeft een boekje opengedaan is het Italiaanse gokschandaal. De middenvelder van Juventus gaf tegenover het Openbaar Ministerie van Turijn aan dat medeverdachte Sandro Tonali heeft het gokcircuit heeft ingetrokken.

Fagioli is één van de spelers die een hoofdrol spelen in het Italiaanse gokschandaal. De middenvelder is vanwege zijn illegale gokpraktijken voor zeven maanden geschorst. Boven het hoofd van landgenoot Tonali hang mogelijk nog een zwaardere straf. In Turijn wijst Fagioli nu naar Tonali. "Ik begon met het inzetten op wedstrijden in Tirrenia, tijdens een trainingskamp van Italië onder 21. Ik begon met spelen omdat anderen het deden", erkent de voetballer, die Tonali erbij lapt. "Hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen."

Geld lenen van ploeggenoten

Door het gokken belande Fagioli in een diepe schuld van miljoenen euro’s en moest zo geld van oud-ploeggenoten lenen. "Radu Drăgușin heeft mij in oktober 2022 ook 40.000 euro geleend. Ook dat moet ik hem nog terugbetalen." In totaal heeft Fagioli een schuld van bijna drie miljoen en kreeg naar mate deze schulden stegen, steeds zwaardere bereidingen. "Zoals, Ik breek je benen. Ik had het gevoel dat ik alleen maar voetbalde om mijn schuld af te lossen", aldus de middenvelder die afgelopen april in een nieuw dieptepunt belande. "Tijdens Saussolo - Juventus werd ik gewisseld. Ik barstte in tranen uit op de bank, denkend aan mijn gokschulden."

Met de openbare aanklager kwam Fagioli uiteindelijk tot een schorsing van zeven maanden. Diverse internationale media melden dat er nog tientallen andere voetballers uit de Serie A zullen volgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!