Breaking news

AD: Koeman heeft keuze onder de lat gemaakt, debuut wacht voor jonge goalie

AD: Koeman heeft keuze onder de lat gemaakt, debuut wacht voor jonge goalie

09-10-2023 21:58 Laatste update: 22:00
1

Bart Verbruggen staat komende vrijdag onder de lat bij Oranje tegen Frankrijk. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De doelman van Brighton & Hove Albion zou voorlopig de nummer één zijn, voor Andries Noppert en Nick Olij.

Verbruggen (21) kan zodoende zijn officiële interlanddebuut gaan maken en wordt de jongste keeper van het Nederlands elftal sinds Jan van Beveren in 1967. Bondscoach Ronald Koeman wilde maandag op de persconferentie nog niet onthullen wie er in het doel zou staan, maar het AD lijkt het zo goed als zeker te weten. 'Wat stilaan wel duidelijk is: de jongste van het stel wordt normaal gesproken de nieuwe doelman van Oranje, komende vrijdag tegen Frankrijk en maandag tegen Griekenland', klinkt het.

Vanzelfsprekend was de keuze voor Verbruggen in eerste instantie niet. Koeman zag afgelopen weekend namelijk Mark Flekken van SC Freiburg geblesseerd afhaken. Justin Bijlow van Feyenoord ligt met een gebroken pols bovendien al langer uit de roulatie. Olij zit daarnaast voor het eerst bij de selectie en Noppert verkeert in een niet al te beste vorm. 'Van de drie overgebleven doelmannen ziet Koeman in Verbruggen de meeste potentie voor de toekomst, terwijl de jonge keeper bij zijn club bovendien op een hoger niveau speelt dan Olij bij Sparta doet.'

Oranje speelt komende vrijdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Frankrijk. Op maandag wacht het uitduel met de Grieken in Athene. Beide wedstrijden vinden plaats in het kader van de EK-kwalificatie. Nederland heeft tot dusver negen punten verzameld uit vier wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!