Nieuws

'Greenwood voorlopig op borgtocht vrij na voorarrest van drie dagen'

'Greenwood voorlopig op borgtocht vrij na voorarrest van drie dagen'

02-02-2022 13:44 Laatste update: 13:46

Mason Greenwood is volgens de BBC op borgtocht vrijgelaten. De Manchester United-aanvaller zat sinds zondag in voorlopige hechtenis wegens beschuldigingen van  verkrachting, mishandeling en bedreiging met de dood.

Afgelopen weekeinde sijpelden er berichten naar buiten via de social media van zijn vriendin. In een (later verwijderde) video was te zien dat zij een bloedend gezicht had, na vermeende klappen van de twintigjarige buitenspeler. Daarnaast lekte een geluidsfragment uit waaruit duidelijk te horen was dat Greenwood haar bedreigt en dwingt tot het verrichten van seksuele handelingen.

Eerder liet de Greater Manchester Police (GMP) via een persbericht weten dat Greenwood verdacht wordt van enkele zeer ernstige delicten. De BBC weet dat de aanvaller op borgtocht is vrijgelaten, in afwachting van verdere onderzoeken.

EA Sports liep al vooruit op een mogelijke veroordeling van de aanvaller, door hem uit het spel FIFA 22 en Ultimate Team te verwijderen, vertelde een woordvoerder aan The Mirror.

Ook zijn werkgever reageerde direct via een persbericht. 'Manchester United herhaalt zijn sterke veroordeling van geweld van welke aard dan ook. Zoals eerder gecommuniceerd, zal Mason Greenwood tot nader order niet trainen met of spelen voor de club.' Ook Nike besloot de sponsordeal met het toptalent per direct stop te zetten.