Breaking news

Definitieve Oranje-selectie bekend: Olij en Frimpong overleven laatste schifting

Definitieve Oranje-selectie bekend: Olij en Frimpong overleven laatste schifting

06-10-2023 12:00 Laatste update: 12:14
3

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De volgende namen moeten de klus gaan klaren in de duels met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober) in de EK-kwalificatie. 

De voorlopige selectie werd enkele weken geleden bekendgemaakt. Daarin ruimde Koeman eindelijk een plekje in voor Jeremie Frimpong, die hoge ogen gooit bij Bayer Leverkusen. Ook Nick Olij, de goed presterende keeper van Sparta, werd opgenomen. Olij is ook in de definitieve selectie opgenomen. 

Naast Olij is ook Frimpong in de definitieve selectie te vinden. De buitenspeler, die tevens als back kan spelen, werd aanvankelijk nog gestraft door Koeman, maar zit er deze keer definitief bij. 

Andries Noppert, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Cody Gakpo ontbreken in de selectie. Voor Noppert geldt dat vanwege sportieve redenen, de andere vier namen zijn geblesseerd.

De wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland zijn zeer belangrijk voor de kwalificatie van het EK. Oranje kan zichzelf een enorme dienst verlenen door het duel met Griekenland te winnen. 

De definitieve selectie van het Nederlands elftal:

Keepers: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Micky van de Ven, Stefan de Vrij
Middenvelders: Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Xavi Simons, Joey Veerman, Mats Wieffer
Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Noa Lang, Donyell Malen, Wout Weghorst