Nieuws

Bonucci spant rechtszaak aan tegen Juventus, Italiaan niet gediend van onrecht

Bonucci spant rechtszaak aan tegen Juventus, Italiaan niet gediend van onrecht

12-09-2023 12:17

Leonardo Bonucci gaat een rechtszaak aanspannen tegen Juventus. De Italiaan stelt reputatieschade te hebben geleden door het handelen van zijn oude ploeg, melden Italiaanse media.  

Bonucci liet in de zomer Juventus achter zich voor een avontuur bij Union Berlin. De Italiaan stelt echter dat dat niet zonder slag of stoot ging. Bonucci zag pas in een later stadium van de markt zijn transfer op gang komen, maar het clubicoon mocht van Juve in de weken daar voor niet meer gebruik maken van de faciliteiten op de club. De verdediger was niet meer welkom in het krachthonk van de club, maar ook het zwembad en het restaurant waren verboden terrein. Tevens mocht Bonucci niet meer op trainingskamp waardoor hij, volgens hemzelf, een gebrek aan adequate training en voorbereiding heeft gehad.

De Italiaanse verdediger spant nu een zaak aan tegen de club en stelt dat het een principekwestie is. Bonucci ziet het als onrechtvaardig dat hij afwijkend moest trainen en geen toegang had tot de faciliteiten van de club. Mocht hij de zaak winnen, dan houdt de Italiaan er zelf niet zo veel aan over. De opbrengsten zouden gaan naar Neuroland, dat kinderen en hun families bijstaan bij neurologische operaties in het Regina Margherita Kinderziekenhuis in Turijn. Ook gaan er opbrengsten naar Onlus, een organisatie die defibrillators doneert aan sportclubs en scholen.