Nieuws

'Vervanger Setién gevonden: Van Bronckhorst grijpt naast trainersklus Villarreal'

'Vervanger Setién gevonden: Van Bronckhorst grijpt naast trainersklus Villarreal'

09-09-2023 11:46

De clubloze Giovanni van Bronckhorst gaat niet aan de slag als trainer van Villarreal. De Spaanse club heeft met José Rojo Martín, bekend als Pacheta, een nieuwe coach gevonden. Dit meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano.

Na het ontslag van Quique Setién zat de club uit Castellón zonder hoofdtrainer. Met slechts één overwinning in de eerste vier competitiewedstrijden besloot de leiding dat er iets moest veranderen. 

Eerder werd al gemeld dat Van Bronckhorst in beeld was om voor de groep te gaan staan. De Rotterdammer zit zonder club sinds zijn vertrek bij Rangers afgelopen seizoen. Hij won met de Schotse grootmacht de beker en bereikte de Europa League-finale, maar moest na een teleurstellende seizoensstart vertrekken. Real Madrid-legende Raúl was ook in beeld, maar de club lijkt nu toch te kiezen voor Pacheta. 

Met Pacheta heeft Villarreal nu toch een andere trainer gevonden. De 55-jarige Spanjaard werkte het afgelopen seizoen bij Real Valladolid, maar werd daar in april ontslagen. Voor Van Bronckhorst betekent dit dus dat hij voorlopig clubloos blijft. De ex-international was eerder trainer bij Feyenoord, Guangzhou City en Rangers.