Breaking news

'Geertruida staat op de nominatie om Pavard op te volgen bij Bayern München'

'Geertruida staat op de nominatie om Pavard op te volgen bij Bayern München'

21 augustus - 10:21 Laatste update: 11:09

Lutsharel Geertruida staat op de lijst bij FC Bayern München om Benjamin Pavard op te volgen. Dat meldt het Duitse TZMuenchen. Feyenoord en de Duitsers zouden al een langere tijd contact hebben over de verdediger, maar tot concrete onderhandelingen is het nog altijd niet gekomen.

Pavard lijkt volgens de laatste berichten van La Gazzetta dello Sport hard op weg naar Inter Milan. De Fransman wees eerder nog een bod van Manchester United af en zou zijn zinnen gezet hebben op Italië. Bayern zou nu hard op zoek zijn naar een vervanger voor de wereldkampioen van 2018 die uit de voeten kan op de rechtsback- en centraalverdedigingspositie. 

Bij Bayern München zouden ze erg gecharmeerd zijn van de multi-inzetbaarheid van Geertruida. Arne Slot schoof de speler met regelmaat naar verschillende posities afgelopen seizoen. Zijn vaste plek was rechtsback, maar bij afwezigheid van Trauner viel hij in als centrale verdediger. Ook op het middenveld sprong hij bij wanneer iemand geblesseerd was. 

Eerder genoot Geertruida ook al de interesse van RB Leipzig, maar deze deal ging op het laatste moment niet door. De Duitse bekerwinnaar bood een totaalsom van 32 miljoen euro voor het jeugdexponent van Feyenoord, maar de Rotterdammers wilden een vast bedrag van 36 miljoen euro. Leipzig koos uiteindelijk voor het halen van een andere rechter centrale verdediger, namelijk Castello Lukebo van Olympique Lyon.

Geertruida ligt nog vast tot medio 2025 in Rotterdam. Het is duidelijk dat Feyenoord zijn multifunctionele speler niet zomaar laat gaan. Door de interesse van Leipzig werd al duidelijk dat Feyenoord hoe dan ook het uitgaandetransferrecord wil breken. Deze staat op naam van Orkun Kökçü, die deze zomer voor 25 miljoen euro naar Benfica vertrok.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!