Nieuws

Hoe oud is Erling Haaland, de doelpuntenmachine van Manchester City?

Hoe oud is Erling Haaland, de doelpuntenmachine van Manchester City?

18-08-2023 19:23 Laatste update: 19:23

Erling Haaland is op dit moment een van de beste voetballers ter wereld. De Noorse aanvalsleider schitterde afgelopen seizoen op de Engelse voetbalvelden en won met zijn club Manchester City de Champions League. Wat is de leeftijd van deze doelpuntenmachine eigenlijk? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Haaland werd geboren op 21 juli 2000. Daarmee is de Noorse topspits inmiddels 23 jaar oud. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de linksbenige aanvaller al veel indruk gemaakt op de Europese velden. Haaland maakte in de zomer van 2022 voor zestig miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. Hij beleefde afgelopen jaar een topseizoen in Engeland. De 23-jarige Noor werd met 36 treffers topscorer van de Premier League, won de Engelse voetbalcompetitie, de FA Cup én de Champions League.

De marktwaarde van Haaland wordt op dit moment op 180 miljoen euro geschat. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 bij Manchester City, de club waar hij als jonge jongen al fan van was.