Nieuws

Steijn zag Ajax na 'moeizame' start de rug rechten: 'Daarna niet meer gewanhoopt'

Steijn zag Ajax na 'moeizame' start de rug rechten: 'Daarna niet meer gewanhoopt'

12-08-2023 23:14

Maurice Steijn is tevreden over zijn debuut als trainer van Ajax na de 4-1 overwinning op Heracles Almelo. De laagvlieger kwam brutaal op voorsprong in de Johan Cruijff Arena, maar Ajax stelde in de tweede helft orde op zaken. 

"Soms was het nog wel wat moeizaam", steekt Steijn van wal tegenover ESPN. "Maar ik denk wel dat we gespeeld hebben om veel doelpunten te maken, we hebben heel veel kansen hebben gecreëerd. Ik heb hem niet geknepen omdat ik wist dat we voldoende kwaliteiten hebben om die goal te maken. Ik was wel van plan om te wisselen. Ik had al twee wissels klaarstaan om iets te forceren. En toen maakte Mohammed Kudus de 2-1. Daarna heb ik niet meer gewanhoopt, toen had ik wel het idee dat er ruimtes zouden komen en dat we meer doelpunten gingen maken. En dat gebeurde ook."

De coach van Ajax is ook te spreken over debutant Jakov Medić, die zijn debuut met een geweldige treffer opluisterde. "Ik denk dat hij met name aan de bal best wel vaak juiste keuze maakte. Het kan nog iets sneller, hij wil echt wel op zeker gaan. Hij kan wat mij betreft wel eens twee keer raken en tussen de linies doorspelen."

Opvallend was de keuze om na de blessure van Geronimo Rulli niet Diant Ramai, maar Jay Gorter in te laten vallen. "Ramaj hebben we in principe als tweede keeper gehaald. Het is de bedoeling dat Jay verhuurd gaat worden, ik denk dat Jay moet gaan keepen. Het is eigenlijk zonde als hij op de bank gaat zitten. Ik kies nog voor Jay omdat hij de achterhoede kent en hij vertrouwd is met de jongens."