Exclusive

Dembélé-vertrek aanstaande, deze spelers kunnen de Fransman opvolgen bij Barcelona

Dembélé-vertrek aanstaande, deze spelers kunnen de Fransman opvolgen bij Barcelona

06-08-2023 16:04 Laatste update: 09-08-2023 08:40

Met het aanstaande vertrek van Ousmane Dembélé ontstaat er een gat op de rechtervleugel bij FC Barcelona. Coach Xavi zal op zoek moeten naar een alternatief. Deze kan van binnen of buiten de selectie komen. Raphinha stond in de oefenwedstrijd tegen Real Madrid al in de basis als vervanger van de Fransman, maar wat zijn de andere opties? VoetbalNieuws legt het je uit.

De logische vervanger

Raphinha lijkt de meest logische vervanger. De Braziliaan is de enige linkspoot die aan de rechterkant kan beginnen. Vorig seizoen speelde Raphinha 43 wedstrijden als rechtsbuiten voor Barcelona, waarin hij goed was voor tien goals en elf assists. Bovendien was hij in de oefenwedstrijd tegen Real Madrid al de vervanger van Dembélé en scoorde hij in het eerste duel met Arsenal.

Ook Ferran Torres komt in aanmerking om Dembélé op te volgen. De Spanjaard speelde vorig seizoen al vijftien duels als rechtsbuiten en was daarin goed voor drie goals en drie assists. Torres is wellicht niet zo snel als Dembélé, maar zijn dribbels kunnen voor gevaar zorgen. Bij Manchester City speelde hij ook af en toe rechtsbuiten.

Image from Gyazo

Raphinha in duel met Camavinga in de topper tegen Real Madrid in april eerder dit jaar

Linksbuiten opties

Verder zijn Ansu Fati en Abde Ezzalzouli opties voor de rechterflank. Beiden zijn behendig en snel, al zijn ze meer gewend om vanaf links te spelen. Fati speelde pas zeven wedstrijden als rechtsbuiten voor Barcelona, Abde was bij Osasuna vooral linksbuiten. Toch hebben de twee de kwaliteiten om de Fransman te vervangen.

Een terugkeer van Neymar

Een optie die zich op dit moment nog niet binnen de selectie van FC Barcelona bevindt, is Neymar. Zaterdagavond berichtten verschillende Spaanse media over een eventuele terugkeer van de Braziliaan. Volgens Mundo Deportivo zou de aanvaller zelfs zijn aangeboden bij de Catalanen, maar wil Xavi het niet riskeren om de sfeer in de kleedkamer te verstoren met zijn komst. Echter, de 31-jarige vedette heeft nog altijd de klasse om het verschil te maken voor Barcelona. Afgelopen seizoen werd de aanvaller geteisterd door blessures, maar kwam hij uiteindelijk alsnog tot achttien doelpunten en zeventien assists in 29 wedstrijden.

Image from Gyazo

Een feestvierende Neymar na het winnen van de Champions League met Barcelona in 2015

Of Barcelona het gat wil opvullen met iemand uit de selectie of een nieuwe buitenspeler gaat aantrekken, moet nog blijken. Zoals al genoemd was Raphinha de vervanger van Dembélé in de wedstrijd tegen Real Madrid en lijkt dit een goede optie. Echter, de transfermarkt is nog open tot 1 september en de voetbalwereld bewijst vaak genoeg dat dingen snel kunnen veranderen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!