Breaking news

'Ajax dendert maar door en komt uit bij Japanse verdediger uit de Bundesliga'

'Ajax dendert maar door en komt uit bij Japanse verdediger uit de Bundesliga'

02-08-2023 09:07 Laatste update: 09:23
2

Ajax dendert maar door op de transfermarkt. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers Hiroki Ito, een centrale verdediger van VfB Suttgart, op het oog.

De nood voor een linker centrale verdediger is sinds het vertrek van Calvin Bassey hoog. Volgens de ochtendkrant moet Jorrel Hato de nummer één op die positie worden, maar is Ito de perfecte back-up voor de 17-jarige verdediger. In een eerder artikel van VoetbalNieuws werd de verdediger al als mogelijke aanwinst voor Ajax bestempeld.

Ito is een oude bekende van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Japanner ligt nog tot de zomer van 2025 vast in de Bundesliga en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt.com een waarde van tien miljoen euro. Dat is twintig keer zo veel dan voor wat voor bedrag de verdediger werd overgenomen van Jubilo Iwata.

Ito is één van de spelers waar Ajax in de laatste 24 uur aan gelinkt wordt. Zo worden ook Ian Maatsen en Anton Gaaei genoemd en zitten de transfer van Carlos Borges en Diant Ramaj in een stroomversnelling. Borges is naar verluidt al door de medische keuring gekomen.