Exclusive

Het verlanglijstje van Feyenoord: deze spelers kunnen snel in De Kuip gaan spelen

Het verlanglijstje van Feyenoord: deze spelers kunnen snel in De Kuip gaan spelen

01-08-2023 13:01 Laatste update: 14:20

Feyenoord is momenteel druk bezig op de transfermarkt. De Rotterdammers zagen de nodige spelers vertrekken en haalden daar ook al flink wat voor terug, maar hopen zich her en der nog te versterken. Wie staan er naar verluidt nog op het transferlijstje in De Kuip? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Ayase Ueda (Cercle Brugge)

De man die ogenschijnlijk het snelst voor Feyenoord gaat tekenen, is de Japanse spits Ayase Ueda. De 24-jarige goaltjesdief is sinds het vertrek van Danilo naar Rangers FC prioriteit nummer één. De international speelde vorig seizoen voor Cercle Brugge, en maakte daar met 23 treffers in 42 wedstrijden grote indruk.

Hij moet in eerste instantie echter wel plaats maken voor Santiago Giménez, de Mexicaan die als hét boegbeeld van het team van Arne Slot geldt. Overigens is Giménez geschorst voor de eerste twee Champions League-duels, dus kan Ueda zich na het tekenen van zijn contract snel laten zien aan het publiek. Hij zou ongeveer acht à negen miljoen euro moeten gaan kosten.

Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb)

Wie de naam van Ueda zegt, zal het zonder twijfel ook snel over Luka Ivanusec hebben. Oussama Idrissi is vertrokken bij Feyenoord en dus zoekt directeur Dennis te Kloese nog altijd naar een waardige linksbuiten. Althans zoeken, hij heeft hem eigenlijk al gevonden.

De spelmaker van Dinamo Zagreb gaat volgens geluiden net als Ueda zeer snel de overstap naar Rotterdam maken, en dat voor circa hetzelfde bedrag. Ivanusec is ook 24 en speelt al sinds 2019 voor de Kroaten. In 169 officiële duels scoorde hij 36 keer en was hij ook 19 maal de aangever. In het Kroatische elftal begint Ivanusec met 14 gespeelde interlands ondertussen ook steeds meer zijn draai te vinden. Een absolute aanwinst voor Slot en de zijnen, met de nodige ervaring op topniveau! Er ligt volgens 1908.nl een contract voor vijf jaar voor hem klaar en Zagreb zou bereidwillig zijn om mee te werken.

Gustav Isaksen (FC Midtjylland)

Een goedkopere optie voor Feyenoord is Gutav Isaksen, net als Ivanusec een buitenspeler, maar dan meer vanaf rechts. Deze 22-jarige flankenflitser van FC Midtjylland maakte vorig seizoen in de onderlinge Europa League-wedstrijden indruk, maar zou een torenhoog prijskaartje van 18 miljoen euro hebben. Een bedrag dat Feyenoord simpelweg niet gaat betalen. De Deense jeugdinternational heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Midtyjlland hoog in de boom kan zitten. Met de aanstaande komst van Ueda en Ivanusec ziet het er dan ook niet direct meer uit dat Feyenoord voor hem terugkomt. Dat hangt ook deels af van het eventuele vertrek van Alireza Jahanbakhsh.

Andere namen die onlangs aan Feyenoord werden gelinkt

Verdedigers: Hugo Siquet (Cercle Brugge), Julián Araujo (FC Barcelona B), Killian Sardella (RSC Anderlecht), Nathaniel Phillips (Liverpool).

Middenvelders: Jonathan Varane (Sporting Gijón), Diego Valdés (Club América), Arsen Zakharyan (Dinamo Moskou), Eduard Spertsyan (FK Krasnodar)

Aanvallers: Keisuke Goto (Júbilo Iwata), Myron Boadu (AS Monaco).