Nieuws

'Bosz kiest voor ervaring, Drommel mag vertrekken'

'Bosz kiest voor ervaring, Drommel mag vertrekken'

30-07-2023 17:14 Laatste update: 17:39

Walter Benitez is dit seizoen de eerste keeper van PSV. Dat meldt De Telegraaf. Trainer Peter Bosz heeft voor de dertigjarige Argentijn gekozen na een open strijd met Joël Drommel. De Nederlander zou nu mogen vertrekken bij de Eindhovenaren.

Bosz kondigde bij het begin van de voorbereiding aan dat Benitez en Drommel zouden uitmaken wie eerste keus zou worden. Uiteindelijk geeft de coach de voorkeur aan de ervaren Benitez. Hij staat zowel tegen Nottingham Forest als in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal onder de lat.

Voor Drommel rest alleen een reserverol. PSV is daarom bereid mee te werken aan een vertrek van de 26-jarige doelman. Hij zou in de belangstelling staan van clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland. Drommel wil naar verluidt niet nog een seizoen op de bank zitten bij PSV.

Met het kiezen voor Benitez als eerste keeper lijkt er een einde te komen aan de periode van Drommel bij PSV. De keeper kwam twee jaar geleden voor drieënhalf miljoen euro over van FC Twente. Hij keepte 57 wedstrijden voor de Eindhovenaren, maar wist nooit een onuitwisbare indruk achter te laten.