Transfernieuws

AZ verhuurt doelman voor tweede jaar op rij, Tsjechische kampioen heeft koopoptie

AZ verhuurt doelman voor tweede jaar op rij, Tsjechische kampioen heeft koopoptie

25-07-2023 18:18

Peter Vindahl Jensen wordt komend seizoen door AZ verhuurd aan Sparta Praag. Dat maken de Alkmaarders dinsdagavond bekend via hun officiële kanalen. De Tsjechische kampioen heeft tevens een optie tot koop bedongen voor de Deense doelman.

Jensen speelt al drie seizoen voor AZ, maar moest in zijn laatste twee genoegen nemen met een reserverol. Mede daarom werd hij vorig seizoen al uitgeleend aan het Duitse 1. FC Nürnberg. Nu Sparta een koopoptie heeft bedongen, lijkt het aannemelijk dat een definitief vertrek aan het einde van het seizoen nabij is.

AZ betaalde in de zomer van 2021 een bedrag van 1,8 miljoen voor Jensen aan FC Nordsjaelland. Hij kwam tot dusver 48 in actie voor de club. Met de beoogde Australische nummer één Mathew Ryan en reservekeepers Hobie Verhulst en Sem Westerveld heeft trainer Pascal Jansen nog altijd drie mogelijkheden onder de lat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!