Breaking news

De Telegraaf: Ajax ziet Bassey niet als basisspeler en houdt rekening met vertrek

De Telegraaf: Ajax ziet Bassey niet als basisspeler en houdt rekening met vertrek

21-07-2023 14:34 Laatste update: 15:11
4

Ajax houdt steeds meer rekening met een vertrek van Calvin Bassey, meldt De Telegraaf. De Nigeriaanse verdediger wil voor zijn kans gaan in Amsterdam, maar zou zowel links centraal als op linksback geen eerste keuze zijn.

Bassey maakte het voorbije seizoen geen topjaar door bij Ajax, maar staat volgens Engelse media in de belangstelling van de nodige clubs uit de Premier League. Zo werden Brighton & Hove Albion en Fulham al aan de linkspoot gelinkt en zou er door laatstgenoemde club zelfs al een bod van achttien miljoen euro zijn uitgebracht en de voornaamste club zijn om hem over te nemen.

Het Algemeen Dagblad meldde al eerder dat Bassey voor zijn kansen wil gaan bij Ajax, maar de kans is volgens De Telegraaf groot dat daar een streep doorheen kan. Maurice Steijn zou de verdediger zowel links centraal als op linksback niet als eerste keuze zien en daarom lijkt een basisplaats ver weg.

Dat betekent dat Bassey afstevent op een seizoen waarin hij normaal gesproken bankzitter is, en dat is voor Ajax een dure zaak. De club uit de hoofdstad lijkt dan ook wel happig te zijn op de miljoenen die nu vanuit Engeland op de speler worden geboden.