Breaking news

Ajax tast definitief mis: Mainz presenteert Sepp van den Berg

Ajax tast definitief mis: Mainz presenteert Sepp van den Berg

13-07-2023 20:00 Laatste update: 20:21

Sepp van den Berg is komend seizoen bij FSV Mainz 05 te zien. De Nederlander wordt door Liverpool verhuurd aan de Bundesliga-club. 

Mainz maakt het nieuws donderdagavond via de officiële kanalen bekend. Onder meer Ajax was geïnteresseerd in de diensten van de Nederlander, maar Liverpool was duidelijk en wil de speler niet permanent verkopen. Door Van den Berg in de Bundesliga te stallen, kan de verdediger minuten maken en toch van Liverpool blijven.

Van den Berg werd in 2019 als tiener door Liverpool opgehaald bij PEC Zwolle. De Blauwvingers ontvingen 1.90 miljoen euro voor de speler. Liverpool huurde de Nederlander vervolgens uit aan Preston NE en Schalke 04. Van den Berg, die tot 2024 onder contract ligt bij The Reds, was net teruggekeerd uit de Bundesliga. 

"Sepp is een jonge, ongelooflijk getalenteerde centrale verdediger die al veel brengt: hij heeft techniek, spelverstaan, lichamelijkheid en mentaliteit", stelt sportief directeur Martin Schmidt. "We hebben heel goede gesprekken gevoerd en beide partijen hadden al snel het gevoel dat het goed zou passen."