Breaking news

Done Deal voor Beukema: AZ-verdediger tekent meerjarig contract in de Serie A

Done Deal voor Beukema: AZ-verdediger tekent meerjarig contract in de Serie A

03-07-2023 11:08 Laatste update: 11:15

AZ heeft de transfer van Sam Beukema naar Bologna wereldkundig gemaakt. De overstap van de 24-jarige centrumverdediger hing al langer in de lucht, maar is nu definitief bevestigd.

Het is nog niet bekend hoeveel geld de Alkmaarders ontvangen voor Beukema, die sinds de zomer van 2021 voor AZ speelt. Toen betaalde de club een afkoopsom van bijna één miljoen euro voor hem. Beukema had nog een contract tot medio 2026 in het AFAS Stadion, maar maakte dusdanig veel indruk dat Bologna deed besluiten om hem op te halen.

Beukema speelde in totaal 81 wedstrijden voor AZ en scoorde daarin zesmaal. Bij Bologna, de club die vorig jaar als negende eindigde in de Italiaanse Serie A, gaat hij samenspelen met landgenoten Joshua Zirkzee en Jerdy Schouten. 'AZ bedankt Beukema voor zijn verdiensten in het Alkmaarse shirt en wenst de verdediger veel succes in Italië', zo schrijft de club op haar website.

Tegenover het vertrek van Beukema staat hoogstwaarschijnlijk de komst van Denso Kasius, die momenteel uitgerekend bij Bologna onder contract staat. De Nederlandse rechtsback speelde vorig seizoen echter op huurbasis voor Rapid Wien en lijkt de Rossoblu naar alle waarschijnlijkheid te gaan verlaten.