Reactie

Jonker ziet uitblinkende Oranje Leeuwinnen: 'Het is genieten van die twee'

Jonker ziet uitblinkende Oranje Leeuwinnen: 'Het is genieten van die twee'

03-07-2023 06:53

Andries Jonker is tevreden met wat hij zondagavond van de Oranje Leeuwinnen heeft gezien. De bondscoach genoot in het bijzonder van een tweetal speelsters in de wedstrijd waarin België met 5-0 werd opgerold.

"Winnen, goed voetballen, de mensen laten genieten en zelf genieten", zo vatte bondscoach Andries Jonker de uitzwaaiwedstrijd richting het WK van de Oranjevrouwen samen in gesprek met de NOS. "Dit is wat je hoopt. We worden fitter en houden het langer vol. Normaal is het niet zo makkelijk, maar we waren goed."

In tegenstelling tot vorige eindtoernooien speelt Jonker in een iets ander systeem dan we van de Oranje Leeuwinnen gewend zijn, waar twee wingbacks belangrijk in zijn. Daar worden de talentvolle Esmee Brugts en Victoria Pelova nu voor gebruikt. "Als wij de bal hebben, is het genieten van die twee", vervolgt Jonker. "Of ik het op het WK ook durf tegen de VS? Ja hoor. Maar eerst Portugal."

"Tegen dit België was het genoeg, maar er moet nog heel wat bij", aldus Jonker, die de puntjes nog op de spreekwoordelijke 'i' wil gaan zetten. "We moeten nog heel hard werken aan onze conditionele gesteldheid. Ook aan details moeten we nog werken. Het moet stukjes beter", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!