Reactie

Baas reageert op NEC-transfer: 'Ben toe aan een periode waarin ik veel kan leren'

Baas reageert op NEC-transfer: 'Ben toe aan een periode waarin ik veel kan leren'

30-06-2023 10:33

NEC heeft vrijdagochtend de komst van Ajax-verdediger Youri Baas bekendgemaakt. De 20-jarige linksback wordt voor één seizoen gehuurd van de Amsterdammers en denkt dat die overstap precies op het goede moment komt. Bij de Nijmegenaren maakt hij immers meer kans op speeltijd.

Baas vertelt op de clubsite blij te zijn dat hij meteen kan aansluiten bij de selectie van trainer Rogier Meijer. "Na een geruime periode bij het beloften elftal van Ajax én het mogen proeven van wedstrijden spelen op het hoogste Nederlandse niveau, ben ik toe aan een periode waarin ik veel kan leren bij een stabiele Eredivisieclub", aldus de verdediger. "De stap naar NEC is voor mij op dit moment een logische en ik kijk erg uit naar de eerste training en het ontmoeten van mijn medespelers, staf en uiteraard de supporters."

Ook Carlos Aalbers, de technisch directeur van de club, reageerde op de transfer. "Youri heeft inmiddels de nodige ervaring op gedaan in zowel de KKD, als de Eredivisie en zelfs de Champions League. Wij bieden hem graag de kans om bij ons verder te ontwikkelen en een toegevoegde waarde voor het team te zijn. Zijn professionele houding en ambities passen bij onze club en we kijken ernaar uit om het komende seizoen met hem samen te werken."

Baas kwam in het afgelopen seizoen tien keer in actie voor de hoofdmacht van Ajax, waarvan twee als basisspeler. Zijn contract in de Johan Cruijff Arena loopt nog tot medio 2026.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!