Nieuws

Kanté investeert Saudische miljoenen en koopt noodlijdende Belgische amateurclub

Kanté investeert Saudische miljoenen en koopt noodlijdende Belgische amateurclub

29-06-2023 16:51 Laatste update: 17:06

N'Golo Kanté heeft een opmerkelijke investering gedaan in België. De Fransman die recent de overstap maakte naar Al-Ittihad heeft met zijn nieuwe miljoenen een Belgische amateurclub gekocht.

In een persbericht presenteert voetbalclub Excelsior Virton Kanté als nieuwe eigenaar. 'Gedreven door zijn passie voor voetbal wil Kanté de structuur van de club voortzetten met het oog op het consolideren van de fundamenten, het stabiliseren van de staf en het opnieuw verbinden met de traditie. Net als N’Golo Kanté zullen werk, vrijgevigheid en nederigheid de ambities van RE Virton voor de komende jaren dragen.'

De club, die ooit uit kwam op het tweede niveau van België, heeft nu te maken met een uiterst krappe selectie en was al een tijdje op zoek naar nieuwe eigenaren. Met de aankoop door Kanté, die een jaarsalaris van 25 miljoen euro bij Al-Ittihad opstrijkt, krijgt Virton de kans om te herstellen en ooit terug te keren naar het betaalde voetbal.

Deze onverwachte move van Kanté is niet de eerste van deze zomer. Na zeven seizoenen bij Chelsea maakte hij de overstap naar Al-Ittihad. In Saudi-Arabië kan hij door portretrechten en andere commerciële afspraken een bijzonder lucratief bedrag bijschrijven iedere maand. Iets waar zijn nieuwe club erg blij mee kan zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!