Transfernieuws

PEC Zwolle benaderde Jans voor terugkeer als coach: 'Heb Ron zeker even gepolst'

PEC Zwolle benaderde Jans voor terugkeer als coach: 'Heb Ron zeker even gepolst'

27-06-2023 22:13

PEC Zwolle heeft in de zoektocht naar een opvolger van hoofdtrainer Dick Schreuder ook Ron Jans benaderd. Dat vertelt technisch directeur Marcel Boudesteyn dinsdag tegen de NOS. De Blauwvingers constateerden echter dat hun voormalig succestrainer tijd voor zichzelf wilde, en schakelden daarom door naar de reeds aangestelde Johnny Jansen.

Het vertrek van Schreuder, die afgelopen seizoen met de Zwollenaren promoveerde naar de Eredivisie, kwam dinsdag vrij onverwacht. De coach gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij CD Castellón, op het derde niveau in Spanje.

Nog op dezelfde dag stelde de club met Jansen al een opvolger aan, maar Boudesteyn onthult dat er meerdere kandidaten waren, waaronder Jans. "Ik heb Ron zeker even gepolst, maar er werd al vrij snel duidelijk dat hij een sabbatical wilde", zo vertelt de bestuurder, die stelt dat PEC onder Jansen geen ander voetbal gaat spelen. "We zijn elke week uitverkocht, dus dat aanvallende voetbal gaan we ook in de Eredivisie doen. Daar is Johnny wat mij betreft de ideale kandidaat voor."

Jans zwaaide in mei na drie seizoenen af als trainer van FC Twente. Met de Tukkers wist hij tweemaal Europees voetbal te behalen. In de finale van de play-offs werd dit seizoen Sparta Rotterdam verslagen, waardoor de club zich plaatste voor de tweede voorronde van de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!