Bassett kijkt uit naar Feyenoord-periode: 'Slot is één van de slimste trainers'

Bassett kijkt uit naar Feyenoord-periode: 'Slot is één van de slimste trainers'

21 januari - 12:59 Laatste update: 13:01
Eredivisie 0 Reacties

Kersverse Feyenoorder Cole Bassett staat te popelen om minuten te maken voor zijn nieuwe werkgever. De twintigjarige Amerikaanse middenvelder hoopt dat hij met zijn loopvermogen en doelpunten bij kan dragen aan toekomstige successen van Feyenoord en kijkt uit naar de samenwerking met trainer Arne Slot.

In gesprek met Feyenoord TV stelt Bassett zich voor aan het Nederlandse voetbalpubliek. Hij denkt met zijn kwaliteiten een bijdrage te kunnen leveren aan het spel in de Eredivisie dat volgens de jongeling bekend staat om de 'hoge intensiteit', net als zijn eigen speelwijze. "Dat zijn de kwaliteiten waardoor ik hier veel hoop te scoren."

"We hebben een hele goede selectie, dus het gaat een mooie ervaring worden. Ik kan niet wachten om te kunnen leren van deze mannen", vertelt hij. "Voor mijn gevoel is dit op dit moment de beste stap die ik kan zetten."

Bassett kijkt uit naar de samenwerking met de 43-jarige trainer van Feyenoord. "Slot kent de bondscoach van Amerika (Gregg Berhalter, red.) nog van hun gezamenlijke periode in Zwolle. Dat is natuurlijk een leuke connectie. Dat helpt ook bij het opbouwen van een band. Als ik weer in Amerika kom, weet de bondscoach precies wat ik hier onder Slot doe. Dat is een mooie bijkomstigheid", vervolgt de enkelvoudig Amerikaans international.

"Hij is tactisch gezien één van de slimste trainers van Nederland." Bassett houdt er naar eigen zeggen van om te scoren en denkt dat zijn speelwijze het best te vergelijken is met die van Guus Til. Het talent wordt voor de komende anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids. Daarnaast heeft Feyenoord een optie tot koop bedongen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie