Nieuws

Vervangers voor Timber geopperd: 'In het verleden al voorzichtig aan Ajax gelinkt'

Vervangers voor Timber geopperd: 'In het verleden al voorzichtig aan Ajax gelinkt'

23-06-2023 18:47 Laatste update: 18:50

Jurriën Timber gaat volgens Fabrizio Romano nagenoeg zeker de overstap maken naar Arsenal. Dat betekent dat Ajax met een groot probleem op de positie van rechtercentrale verdediger zit. Wie moet hem op gaan volgen in Amsterdam? In DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur worden enkele suggesties genoemd.

"Achterin bij Ajax is de spoeling sowieso dun, maar ik denk dat ze Federico Gattoni er goed bij kunnen hebben", begint Nordin ’t Hart over de 24-jarige centrale verdediger van San Lorenzo, de club waar voormalig Feyenoord-verdediger Marcos Senesi vandaan komt. "Hij is eigenlijk eigendom van Sevilla, maar voetballend goed, scherp, agressief, lang en goed in de duels. Een kanttekening is dat hij alleen niet de snelste is."

Lars Teunissen oppert een Nederlandse bekende. "Ik denk aan één naam, alleen weet ik niet of die realistisch is: Jan Paul van Hecke, dat vind ik echt een Ajax-voetballer. Die is zó goed in opbouwen. In Nederland lopen er weinig rond, maar buiten Geertruida vind ik dat van hem zeker. Hij past precies bij Ajax."

Ook Dennie van Laar heeft twee suggesties als vervanger van Timber. "Zeno Debast van Anderlecht, dat is een ongelofelijk groot talent en we weten allemaal de link van Belgische centrale verdedigers met Ajax. Hij vormt nu een koppeltje met Vertonghen en is in het verleden al eens voorzichtig aan Ajax gelinkt", aldus de hoofdredacteur, die in Jeremiah St. Juste ook een optie ziet, net zoals op deze website al eens werd geopperd. "Hij doet het goed in Portugal en zou zich wel eens kunnen revancheren in de Nederlandse top omdat hij bij Feyenoord geflopt is."