Transfernieuws

Officieel: Kanté wordt collega van Benzema en gaat voor miljoenen bij Al-Ittihad

Officieel: Kanté wordt collega van Benzema en gaat voor miljoenen bij Al-Ittihad

21-06-2023 08:23

N’Golo Kanté is officieel gepresenteerd bij Al Ittihad. Dat heeft de club uit Saudi-Arabië in de nacht van dinsdag op woensdag wereldkundig gemaakt. De Fransman wacht een vorstelijk salaris in het Midden-Oosten.

Kanté beschikte over een aflopend contract bij Chelsea en maakt transfervrij de overstap naar Al Ittihad. De Londenaren wilden de middenvelder maar wat graag binnenboord houden, maar dat zag de speler zelf niet zitten. Naar verluidt heeft Kanté een contract voor drie seizoen getekend met een waarde van driehonderd miljoen euro.

Bij Al Ittihad treft Kanté met Karim Benzema een landgenoot en andere topspeler van dienst. De spits van Real Madrid was de eerste speler die afgelopen zomer besloot om Europa achter zich te laten om voor het grote oliegeld te gaan.

Daarmee gaat de periode van Kanté bij Chelea als een nachtkaars uit: het laatste jaar werd hij geteisterd door een zware liesblessure. Met The Blues won de voormalig speler van Leicester City de landstitel, FA Cup, Europa League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!