Magallán hoopt op definitieve transfer naar België: 'Het zal niet aan mij liggen'

Magallán hoopt op definitieve transfer naar België: 'Het zal niet aan mij liggen'

Lisandro Magallán is op zijn plaats bij RSC Anderlecht. De mandekker wordt tot medio 2022 van Ajax gehuurd en hoopt dat het niet bij één seizoen in Brussel blijft.

Bij de onderhandelingen heeft de ploeg van trainer Vincent Komany een optie tot koop bedongen: voor de som van vijf miljoen euro kan Magallán definitief worden ingelijfd. Tegenover La Dernière Heure is de Argentijn uitgesproken. "Het zal niet alleen aan mij liggen, want ik hou van Anderlecht." Bij Anderlecht vormt hij inmiddels het hart van de defensie met Nederlander Wesley Hoedt.

Aan het begin van zijn periode bij Paars-wit daalde nog de nodige kritiek op de centrale verdediger neer. In eerste instantie verloor hij al snel zijn basisplaats. Nu heeft Magallán zich terug weten te knokken in de basis. "Ik zal elke beslissing van de coaches accepteren", zegt hij over de concurrentiestrijd met Taylor Harwood-Bellis, die de stopper in zijn voordeel beslist heeft. "Interne concurrentie maakt ons beter", vertelt de 29-jarige verdediger aan het medium.

In januari 2019 streek Magallán neer bij Ajax, dat hem voor negen miljoen euro overnam van Boca Juniors. Zijn periode bij de Amsterdammers mislukte hopeloos. Eerder werd de Argentijn uitgeleend aan Crotone en Deportivo Alavés. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door bij de regerend landskampioen van Nederland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie