Nieuws

Veelbesproken Frimpong opgenomen in het beste elftal van de Bundesliga

Veelbesproken Frimpong opgenomen in het beste elftal van de Bundesliga

11-06-2023 11:17 Laatste update: 11:18

De veelbesproken Jeremie Frimpong is in de prijzen gevallen. Het Duitse Kicker heeft de Nederlandse rechtsback opgenomen in het team van het jaar.

Spelers uit  de Bundesliga, Tweede Bundesliga, 3. Liga én de Regionalliga’s mogen elk jaar stemmen op hun beste elftal van het jaar. Frimpong is net als landgenoot Matthijs de Ligt als winnaar uit de strijd gekomen. De 22-jarige back blijft onder meer Benjamin Pavard (Bayern München), Thomas Meunier (Borussia Dortmund) en Benjamin Henrichs (RB Leipzig) voor.

Frimpong is in Nederland vaak onderwerp van discussie, omdat hij goed presteert bij Bayer Leverkusen, maar niet wordt opgeroepen voor Oranje. Hij mocht deze zomer wel met Jong Oranje mee naar het EK, maar daar bedankte de 22-jarige verdediger voor. Bondscoach Ronald Koeman vindt dat niet de juiste beslissing. "Ik snap dat niet. Dat vind ik niet goed. Ik vind dat niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als een speler in kwestie denkt dat hij het niveau is ontstegen, vind ik dat je een verkeerde beslissing neemt", zei Koeman op de persconferentie.