Nieuws

Miljoenen naar Messi: deze vijf spelers zijn de grootverdieners in de MLS

Miljoenen naar Messi: deze vijf spelers zijn de grootverdieners in de MLS

08-06-2023 17:00 Laatste update: 17:02
1

Lionel Messi maakte woensdagavond zijn transfer naar Inter Miami CF wereldkundig. De Argentijnse vedette gaat in Amerika een astronomisch salaris van vijftig miljoen euro per jaar verdienen. Hij wordt hiermee in één klap de best betaalde speler in de Major League Soccer. Welke vijf voetballers strijken nu jaarlijks het hoogste salaris op? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Al verschillende jaren wordt er veel geld gepompt in de grootste voetbalcompetitie van Amerika, de MLS. De reden hiervoor is dat Amerika de populariteit van de voetbalsport landelijk wil vergroten. Een groot gedeelte van het salarisbudget van de clubs wordt besteed aan één sterspeler. Verschillende vedettes kunnen jaarlijks dan ook een fors salaris opstrijken in Amerika.

In het rijtje best betaalde voetballers in de MLS staan vijf spelers van vijf verschillende clubs. De best betaalde speler in Amerika is momenteel Xherdan Shaqiri, voormalig aanvaller van onder meer Bayern München, Internazionale en Liverpool. Hij verdient jaarlijks zo’n 7,5 miljoen euro. Lorenzo Insigne en Javier Hernández completeren de top-3 met een salaris van bijna zeven miljoen euro.

Top 5 best betaalde spelers in de MLS


Xherdan Shaqiri (Chicago Fire FC): 7.572.014 euro
Lorenzo Insigne (Toronto FC): 6.965.547 euro
Javier Hernández (LA Galaxy): 6.913.306 euro
Sebastián Driussi (Austin FC): 5.593.335 euro
Hektor Herrera (Houston Dynamo FC): 4.872.981 euro