Exclusive

Wie is Keito Nakamura, het Japanse transferdoelwit van Feyenoord?

Wie is Keito Nakamura, het Japanse transferdoelwit van Feyenoord?

07-06-2023 11:00 Laatste update: 11:01

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op Keito Nakamura. De Japanse linksbuiten staat tot medio 2025 onder contract bij LASK Linz, maar maakt komende transferzomer mogelijk de overstap naar Rotterdam-Zuid. Wie is het nieuwe transferdoelwit van Feyenoord eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Nakamura werd geboren op 28 juli 2000 in Abiko, Japan. Hij doorliep de jeugdopleiding van Mitsubishi Yowa, waarna hij in februari 2018 de overstap maakte naar Gamba Osaka, uitkomend in de J1 League. De talentvolle aanvaller maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut tegen Nagoya Grampus. In totaal speelde hij in zijn debuutseizoen zeventien J1 League-wedstrijden, waarin de linksbuiten goed was voor één treffer.

Het transferdoelwit van Feyenoord verliet in de zomer van 2019 zijn vertrouwde omgeving om zijn voetbaldroom in Europa voort te zetten. Nakamura streek op huurbasis neer in Nederland, bij FC Twente om precies te zijn. In Enschede speelde de Japanner zeventien Eredivisie-duels. Hij scoorde hierin vier keer en leverde één assist. Na één seizoen keerde Nakamura terug naar zijn vaderland.

De talentvolle buitenspeler werd in de jaren die volgden nog twee keer verhuurd, eerst aan het Belgische Sint-Truidense VV en daarna aan het Oostenrijkse FC Juniors OÖ. In de zomer van 2021 maakte Nakamura een transfer naar LASK Linz, waar hij nu al twee seizoenen onder contract staat. Afgelopen seizoen beleefde de Japanner een uitstekend jaar in Oostenrijk. Hij speelde 31 competitiewedstrijden, waarin Nakamura goed was voor veertien treffers en zeven assists.

Zijn goede prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij Haijime Moriyasu, de bondscoach van Japan. Recentelijk werd Nakamura dan ook opgeroepen voor de Japanse selectie. Hij maakte zijn debuut tegen Uruguay op 24 maart 2023. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.