Reactie

Deense bond reageert op Ajax-interesse: 'Hebben een overeenkomst met Hjulmand'

Deense bond reageert op Ajax-interesse: 'Hebben een overeenkomst met Hjulmand'

31-05-2023 12:18

De Deense voetbalbond begrijpt volledig waarom Ajax interesse toont in bondscoach Kasper Hjulmand, maar ligt wel in het vaarwater van de Amsterdammers. De Deense trainer moet het nationale elftal eerst naar succes leiden in de kwalificatie voor het volgende EK, verkondigt het hoofd van de bond in Tipsbladet.

Peter Møller, de directeur van de Deense voetbalbond, reageert op de vermeende interesse en onthoudt Hjulmand van een gemaakte afspraak. "Het is dik verdiend dat Kasper volgens de Nederlandse media in trek is bij Ajax. Wij hebben echter een overeenkomst met Hjulmand om het nationale team te kwalificeren voor een nieuwe eindronde. Daar richten wij ons nu op", meent de directeur over de bondscoach die Denemarken naar de halve finale wist te leiden op het meest recente EK.

Hjulmand is niet de enige naam op het lijstje van opvolgers van John Heitinga bij Ajax. Ook de Noorse Kjetil Knutsen, trainer van Bodø/Glimt, geniet interesse van de Amsterdammers. Beide oefenmeesters liggen tot 2024 vast bij hun werkgever en hebben zelf nog niet gereageerd op de vermeende interesse uit de Nederlandse hoofdstad. Peter Bosz wordt overigens niet genoemd als nieuwe hoofdtrainer. Zijn toekomst zou bij PSV kunnen liggen.