Breaking news

'Kapers op de kust: Ajax richt pijlen op PSV-huurling Fábio Silva'

'Kapers op de kust: Ajax richt pijlen op PSV-huurling Fábio Silva'

29-05-2023 13:43 Laatste update: 13:43

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Fábio Silva, de Wolverhampton Wanderers-spits die uitgeleend wordt aan PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandagmiddag. Het zou gaan om een uitleenbeurt.

Voor Silva lijkt het er niet op dat hij langer verblijft bij PSV.  De Brabanders hebben inmiddels al geprobeerd om de Portugees definitief in te lijven, maar stuiten op 'onwil' bij Wolverhampton. Ajax heeft naar verluidt al geïnformeerd bij de entourage van de Portugese spits, maar van een permanente transfer is er geen sprake. Het lijkt erop dat het om een huurdeal zou gaan. Ook hebben clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Turkije de pijlen gericht op Silva, maar nog niks is concreet.

Silva voetbalde het afgelopen halfjaar bij PSV, waar hij aan uitgeleend werd door werkgever Wolves. De Portugees heeft nog drie jaar op zijn contract bij de Engelse middenmoter. In veertien Eredivisiewedstrijden scoorde Silva vier keer voor PSV en was hij ontzettend belangrijk in de KNVB Bekerfinale. De aanvaller dompelde de Ajax-fans in rouw door de beslissende penalty te scoren, die zilverwaar opleverde voor de Eindhovenaren.