Brobbey blij bij Ajax na glansrol in Utrecht: 'Hoef me niet aan te passen hier'

Brobbey blij bij Ajax na glansrol in Utrecht: 'Hoef me niet aan te passen hier'

16 januari - 14:41
Eredivisie 0 Reacties

Brian Brobbey vervulde direct de absolute hoofdrol bij zijn terugkeer bij Ajax. Dankzij twee goals van de aanvaller boekten de Amsterdammers een overtuigende 0-3 overwinning op bezoek bij FC Utrecht. De sterke spits is blij om terug te zijn bij de hoofdstedelingen.

"Ik ben heel blij, ook dat ik belangrijk kon zijn voor het team en dat we gewonnen hebben", vertelt Brobbey na afloop van het duel aan ESPN. De RB Leipzig-huurling speelde vanaf het begin mee en werd na zeventig minuten gewisseld door trainer Erik ten Hag. "Ik kon wel verder spelen. Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld, dus het is een beetje inkomen, maar ik ben er (fysiek, red.) bijna", vervolgt de tiener.

Brobbey heeft getuige zijn twee doelpunten weinig tijd nodig gehad om weer te wennen aan de speelwijze van Ajax. "Ik hoef me niet veel aan te passen, want ik loop hier al elf jaar rond en weet hoe de trainer wil spelen. Dat voelt veel natuurlijker", legt hij uit.

Zijn verblijf bij RB Leipzig mondde uit op een grote teleurstelling. Brobbey kwam nauwelijks aan spelen toe in Duitsland en vertelt hoe hij die tijd heeft ervaren. "Ik heb veel opgepakt van ervaren spelers. Je moet een man zijn, want je bent daar in je eentje zonder je vader en moeder." Bij Ajax is hij naar eigen zeggen weer 'vrij in zijn hoofd'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie