Nieuws

Solskjaer onthult: 'Ik belde United en vroeg om slechts vier miljoen voor Haaland'

Solskjaer onthult: 'Ik belde United en vroeg om slechts vier miljoen voor Haaland'

13-05-2023 12:14

Manchester United had Erling Haaland voor slechts vier miljoen euro kunnen overnemen van Molde FK, vertelt Ole Gunnar Solskjaer. De manager werkte in Noorwegen samen met de spits, waarna hij zelf naar United vertrok.

Solskjaer zag in Noorwegen de potentie in Haaland en vertelt dat hij de spits heeft aanbevolen bij The Mancunians. "Ik belde United ongeveer zes maanden voordat ik het overnam als manager en vertelde ze dat ik een goede spits had, maar ze wilden niet luisteren", vertelt de Noor opgetekend door The Athletic. "Ik vroeg om slechts vier miljoen voor Haaland, maar ze contracteerden hem niet." De Noor tekende uiteindelijk een contract bij RB Salzburg waarna hij via Borussia Dortmund bij Manchester City terecht kwam.

Solskjaer werd na teleurstellende resultaten uiteindelijk ontslagen bij United, maar hoopt dat hij ooit weer bij de club aan de slag kan gaan. "Er zijn zo veel ploegen maar ik ga niet ergens aan de slag om maar werk te hebben. Het moet iets speciaals zijn, een nieuwe cultuur, of een ploeg die me trekt. Misschien willen ze me ooit terug bij United in een andere hoedanigheid, wie weet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!