Nieuws

Timber wikt en weegt over Ajax-toekomst: Als ik weg ga, moet het wel passen

Timber wikt en weegt over Ajax-toekomst: "Als ik weg ga, moet het wel passen"

09-05-2023 18:21

De toekomst van Jurriën Timber is er een die nog onzeker is. De verdediger van Ajax koos vorig jaar voor een langer verblijf in Amsterdam en gaat aankomende transferzomer weer opnieuw beslissen wat hij graag wil.

Timber gaat in op zijn situatie in gesprek met Kick ’t van Ziggo Sport. De centrale verdediger weet nog altijd niet wat hij gaat doen. "Het is voor mij dezelfde situatie als vorig seizoen. Als ik zeg: ik ga weg, moet het wel passen. Belangrijk is speelstijl, speelminuten... meedoen om de prijzen is ook belangrijk. Mijn favoriete land? Dat durf ik niet te zeggen."

Persoonlijk is er voor Timber niet zo veel veranderd, daarom kijkt hij rustig wat er op zijn pad gaat komen. "Daarom doe ik hetzelfde als vorig seizoen. De kans is er, het kan gebeuren, maar ik zit ook goed hier. Ik ben nog jong en hier past alles ook bij me. Ik ga rustig kijken."

Waar de resultaten van Ajax over het algemeen riant zijn, beleeft de club uit de hoofdstad dit seizoen tegenslag op tegenslag. Timber maakt het van dichtbij mee. "Je leert reageren op zulke situaties. Als ik een bekerfinale verlies, kan ik nu beter bij mezelf komen. Je hebt ook dagen dat je denkt, ik blijf nog even geïrriteerd, daar groei je wel in als persoon. Daar kan je nu beter mee omgaan en de frustratie omzetten in motivatie", besluit hij.