Breaking news

Heracles presteert hetzelfde als PEC en keert na één jaar terug in de Eredivisie

28-04-2023 22:14 Laatste update: 22:18

Heracles Almelo is na één jaar afwezigheid weer teruggekeerd in de Eredivisie. De Heraclieden wonnen met 3-0 van Jong PSV waardoor promotie naar het hoogste niveau definitief een feit is.

Met een voorsprong van tien punten op nummer drie Almere City ging Heracles de wedstrijd tegen Jong PSV in. Nog voordat er werd afgetrapt, werd duidelijk dat het vrijdagavond écht om de knikkers ging: de supporters zorgden voor een geweldige opkomst waarbij een hoop vuurwerk werd afgestoken.

Na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Heracles vol voor de overwinning ging. Het was Ismail Azzaoui die zijn elftal bij de hand nam. De Marokkaanse middenvelder wist twee keer tot scoren te komen via onder andere een heerlijke volley. Dat zorgde voor een 2-0 tussenstand in de rust.

Na rust was het Jong PSV dat even op de deur klopte. De beloften van de Eindhovenaren wisten spaarzame kansen te creëren, maar een doelpunt leverde dat niet op. In het slot van de wedstrijd was het Marco Rente die de einduitslag bepaalde. De verdediger kopte een hoekschop binnen en verzekerde zijn club van promotie naar de Eredivisie. Net als PEC Zwolle is Heracles maar één jaar veroordeeld geweest tot de Keuken Kampioen Divisie.