Nieuws

Hoe ziet de weg van Feyenoord naar de mogelijke Europa League-winst er nog uit?

Hoe ziet de weg van Feyenoord naar de mogelijke Europa League-winst er nog uit?

20-04-2023 06:31 Laatste update: 06:31

Feyenoord is met een 1-0 voorsprong in de kwartfinale van de Europa League op zak naar Rome afgereisd. De ploeg van Arne Slot is hard op weg om zich andermaal te bewijzen in Europa, maar hoe ziet het vervolg van die weg er nog uit. Voetbalnieuws legt het voor je uit.

Feyenoord won afgelopen donderdag met 1-0 in De Kuip van AS Roma. De Rotterdammers reizen hierdoor met een voorsprong af naar Italië en zullen in het hol van de leeuw definitief revanche kunnen nemen op de verloren Conference League-finale van afgelopen seizoen. Mocht Feyenoord over twee wedstrijden gezien als winnaar uit de bus komen, reiken ze door naar de halve finale.

Halve finale
In een mogelijke halve finale zal Feyenoord het opnemen tegen de winnaar van Union Sint-Gillis en Leverkusen. Afgelopen donderdag werd de heenwedstrijd in Duitsland bepaald op een 1-1 uitslag. De Belgische bezoekers kwamen in de tweede helft op voorsprong, maar door het overwicht van Leverkusen sleepten de Duitsers een gelijkspel uit het vuur. Beide ploegen kennen een Nederlandse inbreng. Bij Leverkusen staan Mitchel BakkerJeremie Frimpong ,Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven onder contract en bij Union is Bart Nieuwkoop een sterkhouder.

Finale
Mocht Feyenoord ook weten af te rekenen met de winnaar van het duel tussen Leverkusen en Union, dan lonkt de finale in Budapest. Als de Rotterdammers op 31 mei in de Puskás Aréna staan, zullen zij naar alle waarschijnlijkheid spelen tegen een absolute grootmacht. Manchester United en Sevilla staan momenteel op een 2-2 stand, waardoor de wedstrijd in Spanje veel spanning belooft. Juventus gaat komende week een 1-0 voorsprong proberen te verdedigen tegen Sporting Clube de Portugal. De winnaars van beide potten zullen het tegen elkaar opnemen in een strijd om een finaleplek.